Könyvpiaci kesergő?

Olvasóink értékelése:  / 0

Előző, 161/2017. számunkban a Print & Publishing vitaindító cikket közölt arról, hogyan érintheti a nyomdai szolgáltatókat az újabb könyvpiaci megrázkódtatás. Hogyan tudják  segíteni  egymás  munkáját a nyomdaipar, a könyvkiadók és a terjesztők. A könyvpiac minden szereplője tudta, hogy a 2015-ös megrázkódtatás „rendezése” csak vihar előtti csend, elodázása a valódi megoldásnak. Üzletileg az „Alexandra modell” tarthatatlan, a lufi kipukkan. Megtörtént. Lépni kell. De ki mit tehet, ki mire lehet képes? Ennek okán foglalja össze gondolatait Dr. Horváth Csaba, a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöke.

Bővebben...

Munkaterv szerint halad az oktatás

Olvasóink értékelése:  / 0

Tavaly év végén széles körben nyilvánosságra hozta a szövetség 2017-re vonatkozó szakképzési elképzeléseit. Az elkészített cselekvési terv havi bontásban tartalmazza az elvégzendő részfeladatokat. A teljes munkaterv a szövetség honlapjának belső oldalán olvasható. Dr. Peller Katalin ügyvezető tájékoztat az eddigi eredményekről.

Bővebben...

Fény az alagútban

Olvasóink értékelése:  / 0

Küzdünk a hiányszakmává minősítésért

Eljutott a nyomda- és papíripari szakma minden vállalkozása ahhoz a felismeréshez, hogy már nem lehet egymástól dolgozókat elcsábítani. Gyakorlatilag eltűntek a szakemberek a piacról, a meglévők nagy része pedig közeledik a nyugdíjkorhatárhoz a folyamatos emelés ellenére is. A felismerés után az igényeken túlmenően most már mindenki tenni is akar a szakmai utánpótlás jövőjéért, melynek koordinálására és lobbizására a Nyomda- és Papíripari Szövetség vállalkozott.

Bővebben...

Hess András-díjazottak: Krizsán Mihály

Olvasóink értékelése:  / 0

Krizsán Mihály több évtizedes munkáját ismerték el Hess András-díjjal. A Dürer Nyomda gépmestere a könyvnyomtatást művészetnek tartja.

Bővebben...

Hess-díjas: Balassa István, a Pauker Jolly Jokere

Olvasóink értékelése:  / 2

A Nyomda- és Papíripari Szövetség 2016. október 18-án, Győrben megrendezett közgyűlésén Hess András-díjat vehetett át Balassa István, a Pauker Holding Kft. kalkulációs osztályvezetője. Balassa az elismerése által immár deklaráltan is azon személyek egyike, akik jelentős mértékben hozzájárultak nem csupán az őket jelölő cég, de a hazai nyomdaipar sikereihez is. Sokoldalúan képzett nyomdász, aki bár hivatalosan már nyugdíjba ment, a Pauker reményei szerint még hosszú évekig fogja a cég fejlődését segíteni.

Bővebben...

Kiegészítő információk