Kampányból stratégia

Olvasóink értékelése:  / 0

Szövetség: szakemberképzés első eredményei

Bármennyire is fájdalmas kimondani, eljelentéktelenedett a szakma az elmúlt harminc év alatt. Kiírtuk a nyomdászképzést is. A Nyomda- és Papíripari Szövetség a szakma presztízsének visszaállítása mellett az oktatás fejlesztésén is dolgozik. Dr. Peller Katalin ügyvezető igazgató arról tájékoztatja olvasóinkat, hogyan vált a kampányból stratégia, hogyan segíti a szövetség idén árbevételének 12%-os felhasználásával a nyomdaipar szakmai középfokú és felsőfokú képzését, a továbbképzéseket.

Bővebben...

Könyvpiaci kesergő?

Olvasóink értékelése:  / 0

Előző, 161/2017. számunkban a Print & Publishing vitaindító cikket közölt arról, hogyan érintheti a nyomdai szolgáltatókat az újabb könyvpiaci megrázkódtatás. Hogyan tudják  segíteni  egymás  munkáját a nyomdaipar, a könyvkiadók és a terjesztők. A könyvpiac minden szereplője tudta, hogy a 2015-ös megrázkódtatás „rendezése” csak vihar előtti csend, elodázása a valódi megoldásnak. Üzletileg az „Alexandra modell” tarthatatlan, a lufi kipukkan. Megtörtént. Lépni kell. De ki mit tehet, ki mire lehet képes? Ennek okán foglalja össze gondolatait Dr. Horváth Csaba, a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöke.

Bővebben...

Hess András-díjazottak: Krizsán Mihály

Olvasóink értékelése:  / 0

Krizsán Mihály több évtizedes munkáját ismerték el Hess András-díjjal. A Dürer Nyomda gépmestere a könyvnyomtatást művészetnek tartja.

Bővebben...

Munkaterv szerint halad az oktatás

Olvasóink értékelése:  / 0

Tavaly év végén széles körben nyilvánosságra hozta a szövetség 2017-re vonatkozó szakképzési elképzeléseit. Az elkészített cselekvési terv havi bontásban tartalmazza az elvégzendő részfeladatokat. A teljes munkaterv a szövetség honlapjának belső oldalán olvasható. Dr. Peller Katalin ügyvezető tájékoztat az eddigi eredményekről.

Bővebben...

Fény az alagútban

Olvasóink értékelése:  / 0

Küzdünk a hiányszakmává minősítésért

Eljutott a nyomda- és papíripari szakma minden vállalkozása ahhoz a felismeréshez, hogy már nem lehet egymástól dolgozókat elcsábítani. Gyakorlatilag eltűntek a szakemberek a piacról, a meglévők nagy része pedig közeledik a nyugdíjkorhatárhoz a folyamatos emelés ellenére is. A felismerés után az igényeken túlmenően most már mindenki tenni is akar a szakmai utánpótlás jövőjéért, melynek koordinálására és lobbizására a Nyomda- és Papíripari Szövetség vállalkozott.

Bővebben...

Kiegészítő információk