Hess-díjas: Párdy Tamás

Egy hajóban evezünk!

Párdy Tamás immár 32 éve a Pénzjegynyomda munkavállalója. Szaktudásával és fejlesztő ötleteivel folyamatosan segíti a termék előállítást, legyen szó bankjegy- vagy bélyeg előállításáról. A gyártás során felmerülő nehézségek, problémák megoldásában vezetői és kollégái minden esetben támaszkodhatnak a tapasztalataira, szakértelmére és meglátásaira. Számos ifjú nyomdásznak volt már eddig is tanítómestere, munkáját 2013-ban a Pénzjegynyomda Vezérigazgatói Elismerő Oklevéllel jutalmazta, s a gyártástechnológus szakember most átvehette a szakma rangos elismerését, a Hess András-díjat is.

Bővebben...

Hess-díjas: Balla Ágnes

Nyomdai dolgozóból érett nyomdásszá

Balla Ágnes nem készült nyomdásznak. Kereskedő szeretett volna lenni, csakhogy neki mást ajánlottak: menjen tanulni a Petőfi Nyomdába kéziszedőnek vagy könyvkötőnek. Mosolyogva meséli, hogy fogalma sem volt, melyik mit is takar pontosan, de a könyveket szerette. Így lett könyvkötő tanuló. Nevezhetjük véletlennek, bár 42 év távlatából inkább sorsszerűségnek tűnik.

Bővebben...

Hess-díjas: Hegedűs Zoltán György

A véletlenből kovácsolt hivatás

Hegedűs Zoltán György 44 évvel ezelőtt, 1972-ben lépte át először a kecskeméti Petőfi Nyomda küszöbét. Friss érettségivel a zsebében úgy gondolta, kezd valamit magával a főiskola előtt, de végül itt találta meg a hivatását. Így kezdődött az a szakmai út, amiért 2016-ban a nyomdászok egyik legnagyobb presztízsű elismerésének számító Hess András-díjat vehette át.

Bővebben...

Hamzáné Mester Marianna: az ólombetűktől a GUK-ig

Akikre büszkék vagyunk!

Hess András-díjazottak, 2015 (IV.)

Idén kilencedik alkalommal került átadásra a díj, amelyet a Nyomda- és Papíripari Szövetség tagjai alapítottak azzal a céllal, hogy társadalmilag is elismerjék a szakmánkban folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat, akik munkájukkal a szakma presztízséhez, az adott vállalkozás sikeréhez jelentősen hozzájárulnak. Sorozatunk befejező része következik.

Bővebben...

Kiegészítő információk