Hírek

Ipar 4.0: stratégiai partnerségre lépett a GE Magyarország, a MOME és a Laboratory Group

Legyen mindenki számára hozzáférhető a tudás, milyen hétköznapi változásokat hozhat a negyedik ipari forradalom, ne csak egy szűk, szakmai kör privilégiuma maradjon – ezzel magyarázta Szénássy Alex, a Laboratory Group alapítója a GETomorrow nevű kezdeményezés létrehozását. A programot a GE Magyarország, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Laboratory Group indította el.

Bővebben...

ARANY 200 – OSZK 215

Az idén 215 éves nemzeti könyvtár, az Országos Széchényi Könyvtár, alapítási ünnepéhez kapcsolódóan is ünnepli a 200 esztendeje született Arany Jánost. Kétnapos Tudományos Ülésszak, kedvezményes könyvvásár, a Te aranyok Aranya! című országos szavalóverseny döntője és a hozzá kapcsolódó Családi Nap várja tárlatvezetésekkel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, kézműveskedéssel és családi játékokkal a vendégeket.

Bővebben...

Egy hónapos rendezvénysorozat a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem csaknem egy hónapon át színes rendezvénysorozattal kapcsolódik a Magyar Tudomány Ünnepéhez, amelynek tematikája ezúttal az emberközpontú tudomány. A november 3-ai megnyitó ünnepségen számos díjat és elismerést vehetnek át az egyetemen kiemelkedő tudományos eredményeket elérő hallgatók, doktoranduszok, oktatók és kutatók.

Bővebben...

Átadták a 15. Arany Rajzszög díjait

 

Idén 440 pályamű - az előző évek nevezéseinek kétszerese - érkezett a 15 éves jubileumát ünneplő Arany Rajzszög grafikai és tipográfiai megmérettetésre, a díjakat 10. Graphifest nyitórendezvényeként adták át.

Bővebben...

Tápláléklánc grafikai pályázat

A Budapesti Metropolitan Egyetem a Magyar Plakát Társaság szakmai együttműködésével pályázatot hirdet TÁPLÁLÉKLÁNC témában Plakát és Illusztráció kategóriában.

Bővebben...

Prospektus - Ismét az év zöld nyomdája

A GPwA (Green Printworld Award) – Zöld Díj azon papír-, nyomda- és csomagolóipari szereplők környezetközpontú vállalatirányítási eredményeinek elismerése, akiknek fenntarthatóság iránti elkötelezettséget tanúsító intézkedései, valamint az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett eredményeik kiemelkedőek.

Bővebben...

Kiegészítő információk