Hírek

A kézírás napja

2018. január 20-án, 15-től 18 óráig, A kézírás napja címmel kézírást népszerűsítő, nyilvános rendezvényre kerül sor a Józsefvárosi Galériában

Bővebben...

Magyar grafikus hallgató sikere Szkopjéban

Négy év után a 9. alkalommal megrendezett Skopje Poster Competition idei témája az Identity in Crisis  volt.

 

Bővebben...

Magyar kultúra napja az Országos Széchényi Könyvtárban

Az Országos Széchényi Könyvtár raktársétákkal, könyvbemutatókkal, kiállításmegnyitóval és tudományos konferenciával várja az érdeklődőket. Az OSZK raktárából előkerülnek a Hymnus kéziratai (Kölcsey és Erkel autográfjai), amelyeket az elmúlt évek hagyományához híven egy vidéki városban nézhet meg a közönség.

Bővebben...

Bővülő történelem - Haiman György hagyatéka

A Békés Megyei Levéltár gyulai épületében számos személyes hagyatékot őriznek, melyeket 2017-ben Bővülő történelem című kiállításukon mutatták be. Ezek nagyban hozzájárulnak a város és térség történetének mélyebb megismeréséhez. A tárlat része volt Haiman György tipográfus, nyomdatörténész hagyatéka, amit Erdész Ádám mutat be.

Bővebben...

Növekvő árbevétel, lassan csökkenő cégszám – stabilizálódni látszik a nyomdaipari cégek helyzete

Folyamatosan csökken 2014 óta a nyomdaipari cégek száma, de az árbevétel csökkenését 2016-ban sikerült megállítani – derül ki az Opten adataiból. A cégek EU-támogatás segítségével valósítják meg a versenyképesség megtartásához szükséges beruházásaikat; a munkaerőhiány egyre égetőbb probléma az ágazatban.

Bővebben...

Szóban is kommunikálnak a Xerox nyomtatói

A tavaly bevezetett, a dokumentumkezelési folyamatokat alapjaiban megváltoztató 29 új Xerox ConnectKey® kompatibilis nyomtató, illetve multifunkciós berendezés számos olyan funkcióval ruházható fel, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik az irodai feladatok megoldását. Ezek egyik első hírnöke a hangfelismerő technológia, amelynek köszönhetően már hozzá sem kell érni a készülékek kezelőfelületeihez, elég csak szóban utasítani azokat a munka elvégzésére.

Bővebben...

Kiegészítő információk