Hírek

Magyar bélyegek a világ legjobbjai között

A Magyar Posta karácsonyi bélyegét a tavalyi év tíz legkülönlegesebb bélyege közé választotta a StampNews.com bélyeggyűjtő magazin. Az ünnepi nyomatot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, és egy speciális eljárással állították elő: a Magyar Posta első flexonyomdai eljárással készült bélyegét a Pátria Nyomda készítette.

Bővebben...

Design Map nyomtatva

A praktikus, könnyen használható térkép segítségével a város mintegy 150 tematikus design lokációja kereshető fel, így többek között bútorüzletek, divat- és ékszertervezők bemutatótermei, műhelyek, múzeumok, valamint szakmai intézmények is. A Budapest Design Map ezzel a fővárosi designélet legátfogóbb turistakalauza, mely mintegy 200 fővárosi helyszínen kerül terjesztésre, 15.000 példányban.

Bővebben...

GF Smith: Marss Green a „világ kedvenc színe"

A G.F. Smith brit papírgyártó cég nemzetközi felmérése alapján a Marss zöld a legnépszerűbb színárnyalat.

Bővebben...

Folytatódik a Design Terminál vállalkozásfejlesztő mentorprogramja

Folytatódik a Design Terminál vállalkozásfejlesztő mentorprogramja ősszel, az egészségügy, a sport, a mobilitás, a városfejlesztés, a tanulás és a munkavállalás területén várják az innovatív ötleteket.

Bővebben...

Utcát neveztek el Jánosi Marcellről, a floppy lemez feltalálójáról

Jánosi Marcell floppy lemezével örökre beírta magát a számítástechnika történelmébe. Idehaza évtizedekig még szakmai berkekben sem volt ismeretes, pedig a hetvenes években a legnagyobb amerikai és japán gyártók nyüzsögtek a találmánya körül (pl. Jack Tramiel, a legendás Commodore elnöke-vezérigazgatója-alapítója-tulajdonosa különrepülőgéppel érkezett Budapestre, hogy tárgyaljon a Jánosi-féle floppy megvásárlásáról). Találmányát végül a japánok vitték nemzetközi sikerre, bevallottan Mr. Janosi nyomán.

Bővebben...

A világ legnagyobb könyvesboltja

A teheráni Könyveskert a világ új legnagyobb könyvesboltja. A 65 ezer négyzetméteres komplexumban könyveken kívül mozi, étterem, kiállító- és oktatótér is van, de a hangsúly persze marad a könyveken. A tetőn pedig egy hatalmas parkban lehet olvasgatni.

Bővebben...

Kiegészítő információk