Aktuális számunk hirdetői

Fotónyomtató mobilokhoz a Fujifilmtől

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Fujifilm Instax Share SP-3 SQ közvetlen elődje az Instax Share SP-2, ami több mint egy éve került forgalomba.

A Instax Share SP-3 SQ egyik változtatását a készülék nevében felbukkant az „SQ” jelölés azonnal elárulja. A „Square” szóból ered a két betű és arra utal, hogy a készülékkel négyzetes formátumú képeket lehet nyomtatni, míg az SP-2 még 4:3-as aránnyal dolgozott. Szóval azokat a pillanatokat, amiket az újdonsággal papírra kíván vetni a felhasználó, 1:1-hez formátum alkalmazás mellett kell megörökíteni a megfelelő eredmény érdekében. A kompaktsága ellenére egészen elfogadható minőséggel dolgozik az Instax Share SP-3 SQ, és ezt a Fujifilm is kihangsúlyozta. 800 x 800-as felbontású képeket tud előállítani a szerkezet, ami 318 dpi-s képfelbontást eredményez a 6 centis oldalhossz mellett. A nyomtatás folyamata 13 másodpercet vesz igénybe, az adatokat Wi-Fi-n fogadja a nyomtató.

A Fujifilm újdonságát az Intax Share alkalmazás telepítését követően lehet használatba venni. Ez sokféle lehetőséget fog biztosítani a tulajdonosok számára. Egy egyszerű kép nyomtatásán túl például létrehozhatóak kollázsok 2-9 darab kiválasztott fotóból, egy szélesvásznú kép pedig kinyomtatható két részben. Játszhat az ember különböző színszűrőkkel a nyomtatás előtt, és a Fujifilm Intelligence szűrő is választható, ami feljavítja a képek minőségét, így több részlet és szebb színvilág jelenik majd meg a papíron. Vannak az applikációban különböző feliratsablonok, amelyekkel feldobhatóak a fotók, és akár dátumozásra is van mód, ami jelen esetben igazából sokkal többet jelent, mert a felvétel idején túl azt is rányomja az eszköz a képre, hogy hol készült és milyen időjárás volt, amikor azt a momentumot lencsevégre kapták. Továbbá még olyat is tud az Intax Share, hogy limitált hatást keltő feliratot ad a képekhez, egy közösségi oldalról lementett anyagra pedig képes feltenni a tulajdonos profilképét és a kedvelések számát – itt támogatott a Facebook, az Instagram és egyebek mellett a Flickr is.

Az Intax termékcsalád friss tagja 116 x 130,5 x 44,4 milliméteres, szóval tényleg szinte bárhová könnyen be lehet suvasztani – bár a címnél némi költői túlzással éltünk. Az Instax Share SP-3 SQ 312 grammot nyom, és ebben még nincs benne a nyomtatáshoz elengedhetetlen papír tömege, sőt mi több, még az akkumulátoré sem. A nyomtató megvásárolható fekete vagy fehér színben. Az akkumulátora cserélhető, egy töltéssel 160 képet tud kinyomtatni, ami igazán szép teljesítmény, ilyen tekintetben biztosan nem érheti majd szó a ház elejét (a feltöltés 3 órát vesz igénybe). Az okostelefonok tekintetében legalább Android 4.0.3 vagy iOS 8 operációs rendszert futtató modellre van szükség, ez a fentebb említett Intax Share alkalmazás miatt szükséges. Végül még azt is érdemes elmondani az Instax Share SP-3 SQ-ról, hogy egyébként nemcsak mobillal társítható, hanem akár fényképezővel is, a Fujifilm X széria Wi-Fi támogatást nyújtó tagjaival hozható össze.

Share

Kiegészítő információk