Aktuális számunk hirdetői

Húsz éve jelent meg a Canon első dokumentumszkennere

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Húsz évvel ezelőtt mutatták be első dokumentumszkennerüket, a Canon DR-3020-at. E fontos évforduló apropóján sajtóbeszélgetést szerveztek.

Az elmúlt másfél évtizedben a szkennerek eladásai folyamatosan emelkedtek. Az ügyfelekkel való interaktív kommunikáció papír alapon is működik. Ahhoz, hogy a vállalatok és hivatalok egyre nagyobb mértékben digitalizáljákködésüket, a Canon egyre újabb megoldásokat szállít. E fontos évforduló apropóján sajtóbeszélgetést szerveztek, melynek keretében Pataki Tamás üzletfejlesztési vezető a magyar piac jellegzetességeit és 21. századi vállalkozások működését támogató villámgyors dokumentumkezelés rendszereit is bemutatja.

Napjainkban a digitalizálás fontosabb, mint valaha, még manapság is vannak olyan irattárak, melyek tartalma elférne egy nagyobb pendrive-on, a tenyerünkben. Az évek során fontos szerepük volt a digitalizálásban a különböző szkennereknek. Majdnem 60 évvel ezelőtt, 1959-ben mutatta be a Canon az első, analóg technológiát használó Rotary Filmer névre hallgató gépezetet, ami az első mérföldkő volt a lapolvasásban, a második mérföldkő pedig maga a Canon DR-3020 volt, ami már egy digitális szkenner volt.

Szkenner funkció rengeteg multifunkciós nyomtatóban megtalálható, viszont a Canonnak van egy külön lapolvasó termékcsaládja, az imageFORMULA. Ezeknél a termékeknél a lényeg, hogy a szkennelés minél gyorsabban megtörténjen úgy, hogy a képminőség továbbra is kiváló legyen.

Szkennerből nem csak síkágyas létezik, amivel egyébként a leggyakrabban találkozunk a mindennapokban, hanem vannak olyanok is, melyeknél a behúzott lap J-alakú utat tesz meg, így ez kisebb helyet foglal az asztalon. Az ilyen típusú gépek 30 lapot képesek beolvasni percenként, de vannak olyan nagyteljesítményű eszközök is, melyek 360 lapot is képesek digitalizálni percenként.

Pataki Tamás a rendezvény keretén belül bemutatta a Canon három új lapolvasó készülékét: DR-C230, DR-M260, FSU 102.

/tech2/

Share

Kiegészítő információk