Aktuális számunk hirdetői

Elkészült a Xerox első eBookja, amit világhírű művészek alkottak meg

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Egyedülálló irodalmi mű létrehozásába fogott bele a Xerox. A 14 világhírű író, művész közreműködésével, különféle stílusok és műfajok ötvözésével megszületett kötet szórakoztató módon, inspirációkat nyújtva ad betekintést a modern munkahelyek mindennapjaiba, képet alkotva az emberek közti kapcsolatokról, a technológiai fejlődésről, a régmúltról és új kor adta lehetőségekről.

„A Set The Page Free programunkban most elkészült könyv annak az értékrendszernek a kreatív megnyilvánulása, amit a Xerox az alapítása óta magáénak vall. Régen ez azt jelentette, hogy berendezéseinkkel, megoldásainkkal az emberek munkáját, a köztük zajló kommunikáció és együttműködés sikerességét segítjük elő. Mindez mára kiegészült azzal, hogy hidat is képezünk számukra a digitális és a fizikai világ közt a szabadabb munkavégzés, illetve kapcsolatteremtés érdekében.” – hangsúlyozta a Speaking of Work: A Story of Love, Suspense and Paperclips megjelentetése kapcsán Jeff Jacobson, a Xerox vezérigazgatója.

A kötet az alábbi írók, költők, dalszerzők, esszéisták közreműködésével készülhetett el (zárójelben az ismertebb műveik):

 • Lee Child (Jack Reacher sorozat) 
 • Billy Collins (The Rain in Portugal, Aimless Love)
 • Jonathan Coulton (Solid State, Smoking Monkey)
 • Sloane Crosley (The Clasp, I Was Told There’d be Cake)
 • Joshua Ferris (Aztán eljött a vég - Egy reklámügynökség tündöklése és bukása)
 • Jonathan Safran Foer (Here I Am)
 • Roxane Gay (Hunger, Bad Feminist)
 • Chip Kidd, illusztrátor
 • Valeria Luiselli (Tell Me How it Ends, The Story of My Teeth)
 • Alain Mabanckou (Törött pohár)
 • Aimee Mann (Mental Illness, Save Me)
 • Joyce Carol Oates (Megtört szívek balladája, Én nem az vagyok, akinek ismersz)
 • Gary Shteyngart (Orosz rulett kezdőknek, Abszurdisztán)
 • Jonathan Ames (Író és kamuhős)

A vállalat technológiája, szoftverei, illetve applikációi révén teljes körű támogatást nyújtott az íróknak, hogy ez a kezdeményezés sikerrel járjon. A cég többek között rendelkezésükre bocsátott a széles körű fordítói szolgáltatást nyújtó Xerox Easy Translator Service alkalmazását, a hangfelismerő technológiáját, illetve a felhőszolgáltatásokhoz való hozzáférést is biztosított a szkennelés, a megosztás minél egyszerűbb, könnyedebb menedzseléséhez.

"A Xerox a modern munkahelyeken zajló változások középpontjában áll. Nekünk nem az számít, hogy ki és milyen feladatot szeretne végrehajtani, hanem az, hogy az emberek zökkenőmentesen végezzék a munkájukat, bárhol is legyenek. A Set The Page Free program ezeket a kapcsolatokat hozza közelebb, és teszi átélhetővé mindenki számára." - hangsúlyozta Jeff Jacobson, a Xerox vezérigazgatója.

A Set The Page Free program a 92nd Street Y és a Worldreader nonprofit szervezetekkel közösen valósult meg. Előbbi az írók, művészek könyveinek megjelentetésén túl arra fókuszált, hogy minél szorosabb kapcsolatot építsen ki világszerte a szerzők és az olvasók közt különböző programok, digitális fesztiválok, online szemináriumok és live stream események révén. A Worldreader pedig élen jár az olvasás nemzetközi népszerűsítésében, és a hátrányos helyzetűek felkarolásában ezen a téren is. Erőfeszítéseiknek köszönhetően ma már ötven országban, több mint félmillió gyermek, illetve család ingyenesen fér hozzá a digitális könyvtárak kínálatához. A Set The Page Free program kidolgozásában a Y&R New York és a médiastratégiát megvalósító MEC Global voltak a Xerox partnerei.

A Speaking of Work: A Story of Love, Suspense and Paperclips című, online kiadásban megjelent könyv ingyenesen, bárki számára letölthető a https://setthepagefree.com/ oldalról, ahol további információk, podcastok, és egyéb érdekességek találhatóak a kötet megszületéséről.

Share

Kiegészítő információk