Aktuális számunk hirdetői

Ipar 4.0: stratégiai partnerségre lépett a GE Magyarország, a MOME és a Laboratory Group

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Legyen mindenki számára hozzáférhető a tudás, milyen hétköznapi változásokat hozhat a negyedik ipari forradalom, ne csak egy szűk, szakmai kör privilégiuma maradjon – ezzel magyarázta Szénássy Alex, a Laboratory Group alapítója a GETomorrow nevű kezdeményezés létrehozását. A programot a GE Magyarország, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Laboratory Group indította el.

2017. október 17-én a GE Magyarország, az egyik legjelentősebb európai vizuális kulturális intézet, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Laboratory Group, egy stratégia és innováció által vezérelt kreatív hub hosszútávú partneri megállapodást aláírva útjára indítja a GETomorrow kezdeményezést.

A GETomorrow egy nyitott tér, amelyben szakemberek által kezdeményezett párbeszédek zajlanak, amikbe bárki bekapcsolódhat. A küldetése, hogy jövővel kapcsolatos vitákat megnyitva és új technológiákat felvonultatva felvázolja és bemutassa a magyar társadalomnak a jövőbeli globális ipari forradalom lehetséges hatásait. A “negyedik ipari forradalom”, a feltörekvő technológiák és a digitalizáció új kihívásokat jelentenek, amelyek megváltoztatják életünket. A GETomorrow nagy elméket, vállalatokat és egy művészeti egyetemet hoz össze, hogy együtt egy víziót alkossanak arról, merre haladjunk és hogyan alkalmazkodjunk az elkövetkezendő változásokhoz.

Ennek a példaértékű együttműködésnek köszönhetően a GE Additive Education Program részeként a GE egy asztali polimer 3D nyomtatócsomagot adott át a Zugligeti Általános Iskola részére, amelyet a MOME működtet.

A tudás már megvan Magyarországon az új ipari forradalom hatásairól, de sokkal többekhez kell eljuttatni – ezzel indokolják a GETomorrow programsorozat szervezői a nonprofit előadássorozat elindítását.

A GETomorrow céljának tekinti, hogy a jövővel kapcsolatos vitákat indítva és új technológiákat bemutatva felvázolja és bemutassa a jövőbeli globális ipari forradalom lehetséges hatásait a társadalom számára, a Magyarországon jelen lévő ipari szereplők bevonásával – mondta el Szénássy Alex. Azt is hozzátette: ez egy közösségi tudásközpont lesz, ami gyakorlatilag úgy működik, mint egy szabadegyetem. A terv szerint jövő februárban induló programsorozat résztvevői ingyenes előadásokat hallgathatnak, majd a szervezők ezekről a videókat a neten is terjeszteni fogják.

A program nonprofit, a létrehozók elképzelése az, hogy minden hónapban egy tematikus, fókuszált előadássorozatot tartsanak. Ezeken olyan témákat járnának körbe, mint például hogy a robotizáció milyen változást hozhat a munkahelyek jövőjében, mit várhatunk a mesterséges intelligencia megjelenésétől, vagy hogy az új típusú közlekedés miként befolyásolja a város mobilitását. De szóba hoznák azt is, hogy a kommunikáció és a médiaipar miként alakulhat át, vagy épp az egészségügyben mire számíthatunk a technológia fejlődésével.

Szénássy Alex elmondta: sok konferenciát tartanak már most is a hasonló témákról, de a GETomorrow kifejezetten az exponenciális technológiák magyarországi relevanciájával szeretne foglalkozni. A terveik között szerepel az is, hogy Budapest mellett több vidéki városba is eljuttassák a programot.

22520250 1532746216792879 813050128708236220 o

 

 

 

Share

Kiegészítő információk