Aktuális számunk hirdetői

Minden eddiginél több cég az Óbudai Egyetem 20. Állásbörzéjén

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Az év első állásbörzéjét február 28. és március 1. között rendezte az Óbudai Egyetem. A Bécsi úti campus és a józsefvárosi campus ismét megtelt ismert hazai és nemzetközi cégek standjaival, képviselőivel, akik két napon át, két helyszínen várták a hallgatókat szakmai gyakorlati helyek és szabad álláshelyek kínálatával.

Február 28-án, szerdán a Bécsi úti aulában, 170 négyzetméteren 33 vállalat várta a hallgatókat, másnap pedig a Tavaszmező utcai épület aulájában 118 négyzetméteren mutatkozott be 18 cég. A korábbi évekhez hasonlóan az egyetem duális partnerei és a képzési területekhez kapcsolódó nagynevű munkaadók jelentek meg. Az Óbudai Egyetem állásbörzéjén valamennyi munkaerő-piaci szektor képviseltette magát, így a világ vezető multijai, valamint a hazai kkv és állami szektor is megjelentek az eseményen. Az állami szférát és közszolgáltatókat képviselte például az Információs Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, az ELMŰ-ÉMÁSZ, a MAVIR, a MÁV-csoport. Hazai nagynevű vállalatok is itt voltak, például többek közt a Chameleon Smart Home, a Dunapack Kft., a Grundfos Magyarország Gyártó Kft., a KUKA, Tetra Pak vagy épp a Vincotech. A világ vezető nagyvállalatai is képviseltették magukat az Óbudai Egyetem állásbörzéjén, így többek közt az Audi Hungaria, a Bosch csoport, a Deloitte, a DENSO, az Ericsson, a Nokia, de kitelepült a Morgan Stanley és a thyssenkrupp is.

A hallgatókat ezúttal is szakterületek széles kínálata várta: autóipar, informatika, telekommunikáció, bank és biztosítás, kiskereskedelem, elektronikai ipar, energetikai ipar, gyártás és termelés, szállítmányozás, logisztika, könyvelés, könyvvizsgálat, közszféra.

Az Óbudai campuson elsősorban a mérnökinformatikusok, villamosmérnökök, környezetmérnökök, ipari formatervezők és könnyűipari mérnök hallgatók találhattak ajánlatokat. A józsefvárosi campuson pedig inkább gépészmérnök, környezetmérnök, villamosmérnök, műszaki menedzser, kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment szakon tanulók kereshettek gyakorlati helyet álláslehetőséget.

A mindkét nap 9 és 16 óra között zajló állásbörze kiváló alkalom mind az új munkaerő, mind a leendő munkahely feltérképezésére. A személyes találkozás lehetőséget ad a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és a majdani munkaadók között. A börzén résztvevő cégek felmérhetik a diploma előtt álló diákok szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkavállalással kapcsolatos elképzeléseiket, miközben bemutathatják cégüket az érdeklődő fiataloknak. A hallgatók a rendezvényen tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetőségekről, a pályakezdőkkel, friss diplomásokkal szemben támasztott elvárásaikról.

Az állásbörze nem csak az államvizsga előtt álló végzősöknek nyújt hasznos segítséget, hanem az alsóbb évfolyamos hallgatóknak is. Megismerkedhetnek ugyanis a kiállító cégek fő profiljaival, követelményrendszerükkel, együttműködési lehetőségekkel, illetve szakmai gyakorlati helyeket, diplomakészítésben való közreműködési lehetőségeket találhatnak.

Idén a szervezők az érdeklődő hallgatók mellett a partner középiskolák végzőseit is várták a helyszíneken.

A kétnapos börzén az Óbudai Egyetem saját standdal is megjelent, ahol a BSc diploma megszerzését követő lehetőségekről nyújtottak tájékoztatást az érdeklődőknek a mester-, posztgraduális és doktori képzésekről, bemutatva ezzel az élethosszig tartó tanulás és az egyetem nyújtotta életpálya karrierlehetőségeit.

Sok éves tapasztalat bizonyítja, hogy mind a rendezvényen megjelenő cégek, mind pedig az ide látogató hallgatók számára hasznos ismereteket és információkat nyújt az Óbudai Egyetem Állásbörzéje.


A kétnapos eseményt Kelemen Viktória, a III. kerület alpolgármestere és Dr. Gáti József, általános rektorhelyettes nyitotta meg. Az alpolgármester kiemelte, hogy „aki az átlagosnál több talentumot kapott, annak többet is kell visszaadnia saját szűkebb vagy tágabb közösségének. A család, a középiskola, majd az egyetemi oktatás által teremtett esélyek mind arra emlékeztetnek, hogy feladatunk van, mégpedig családunk és a magyarok közössége megelőlegezett bizalmának megszolgálása.”

A fiataloknak azt kívánta, ez a fajta patrióta szemlélet vezesse őket, amikor új munkahelyet választanak, s ne feledjék, hogy a nagy multinacionális cégeknél olyan kiváló tapasztalatokat szerezhetnek, melyek szerte Európában jól hasznosíthatók.

Kelemen Viktória kiemelte, „a fiatalok Széchenyi István szellemi örökségét úgy őrizhetik meg, ha az új ismereteket előbb vagy utóbb, de itthon kamatoztatják. A közügyek alakítóinak ebben a tekintetben nem kisebb a feladata, mint hogy a magyar szakemberek itthoni boldogulását és Magyarország gyarapodását maradéktalanul összeegyeztessék.”

  

„Az Óbudai Egyetem stratégiájában színes, hallgatóközpontú felsőoktatási modell kialakítása és fejlesztése áll” – emelte ki Gáti József rektorhelyettes. „Egy olyan egyetem, amely hálózatos működésű, újszerű oktatási módszereket alkalmaz, gyakorlatorientált, az gazdaság igényeit kielégítő, magas szintű felsőoktatási szakképzést, alapképzést, mester- és doktori képzést, valamint nemzetközi szinten megvalósuló kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet folytat.” Megerősítette, hogy a gyakorlatorientált képzés fejlesztése eredményeként a következő tanév szeptemberétől Budapesten 194, Székesfehérváron további 177, összesen 371 duális gyakornoki hely várja az elsőéves hallgatókat.

Dr. Gáti József külön köszönetet mondott a kiállító cégek képviselőinek és kérte őket, hogy „továbbra is támogassák az egyetem céljainak elérését, így pl. a gazdaság munkaerőpiaci igényeinek közvetítését, a bevezetésre kerülő „Projektmunka” tantárgyak kialakítását, a szakmai gyakorlati helyek létesítését, a laboratóriumok fejlesztését, a hallgatói beilleszkedés elősegítését – fejezte be megnyitó szavait Gáti József.

 

Az Óbudai Egyetem Állásbörze az M1-en, a tudósítást az alábbi linken tekintheti meg

 https://www.facebook.com/ObudaiEgyetem/videos/10156546967997841/

 

Share

Kiegészítő információk