Aktuális számunk hirdetői

Print: a Te jövőd! - Pátria nyomdalátogatás

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A projekt keretében a Pátria Nyomda vendégül látta a 22. kerületi Gádor Általános Iskola végzőseit.

Jasik Zsuzsanna formakészítési vezető kalauzolta körbe az iskolásokat a Pátria Nyomdában. A körút során a nyolcadikosoknak alkalmuk nyílt működés közben látni többek között a flexo-, a latex-, az ofszetnyomdagépeket, valamint megismerhették legmodernebb felületnemesítési technikájukat, a 3D UV-lakkozást. A bejáráson bepillantást nyerhettek a diákok a nyomdai folyamatok teljes spektrumára, a formakészítéstől a nyomtatáson át a kötészetig. A Pátria Nyomda büszke arra, hogy lépést tart az innovatív fejlesztésekkel és rendelkezik azzal az eszközparkkal, amellyel a legváltozatosabb ügyféligényeket is ki tudja elégíteni.

A digitalizáció térnyerése ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy nélkülözhetetlen a mindennapokban, sőt, egyre inkább felértékelődik a nyomdai technológia használata. Gondoljunk itt például arra, hogy a számlakiállításától kezdve az óriásplakátokon át még a fürdőszobai kellékek címkékig mindehhez szükséges a nyomtatás!  Szinte nem is tudnánk felsorolni olyan termékeket, amik nincsenek kapcsolatban a nyomtatással valamilyen módon, így bátran kijelenthető, hogy a nyomdaipar előtt is új perspektívák nyílnak.

Mint minden szakmának, ennek a szektornak is fontos az utánpótlás-nevelés, hogy a technológiai kihívásokkal lépést tartó, megfelelő felkészültséggel rendelkező szakemberek lássák el az elkövetkezendő években is a nyomdai feladatokat.

A pályaorientációs napon a nyomdával kapcsolatos elméleti tudás átadása mellett nem titkolt célujk volt bemutatni a nyomdaiparág szépségeit, így  felvázolni a lehetséges karrierutakat is. A pályaválasztás előtt álló diákok tájékozódhattak a továbbtanulási lehetőségekről, hogy milyen szakképzettségű munkavállalók helyezkedhetnek el egy nyomdában. A Szily Kálmán Műszaki Szakgimnáziumban végzett gépmestereknek, könyvkötőknek vagy kiadványszerkesztőknek biztos jövőjük van nyomdai területen belül, valamint az Óbudai Egyetemen végzett könnyűipari mérnököket is tárt karokkal várják. A Pátria Nyomda az intézmény Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karával duális képzésre kötött megállapodás értelmében, több gyakornokot is foglalkoztatnak annak reményében, hogy az itt megszerzett tudásukat a továbbiakban is náluk szeretnék majd kamatoztatni.

Pátria Nyomda

/forrás: Pátria Nyomda/

Share

Kiegészítő információk