Aktuális számunk hirdetői

Prospektus - Ismét az év zöld nyomdája

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A GPwA (Green Printworld Award) – Zöld Díj azon papír-, nyomda- és csomagolóipari szereplők környezetközpontú vállalatirányítási eredményeinek elismerése, akiknek fenntarthatóság iránti elkötelezettséget tanúsító intézkedései, valamint az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett eredményeik kiemelkedőek.

Környezetvédelem, fenntarthatóság, karbon-lábnyom csökkentés. Néhány éve ezen kifejezésekkel még ritkábban találkozhattunk és sokszor nem is teljesen volt világos a fogyasztók számára, hogy a kifejezések pontosan mit is jelentenek. Napjainkra sokat változott a helyzet, a tköznapi életünkben is egyre hangsúlyosabb szerepet kap a környeztünk és a Föld iránt érzett felelősség. A hulladékainkat otthonainkban szelektíven gyűjtjük, törekszünk a felhasznált energiahordozók csökkentésére, szerencsés esetben már alternatív módon állítjuk elő villamos szükségletünket, valamint a papírra környezetbarát anyagként tekintünk.

Kevesen tudják de valójában a papír- és nyomdaipar a környezetvédelem tekintetében mindig is az ipari trendek előtt járt és.  Szigorú szabályozásokkal elérte, hogy a papír tagja legyen, a kis számú, valóban fenntartható termékek körének!

A Prospektus Nyomda a tavalyi évhez hasonlóan ismét a maximálisan elérhető öt csillagos minősítést kapta a benyújtott pályázati dokumentáció és a veszprémi telephely helyszíni auditja alapján. Az öt csillagos minősítést a környezetirányítási rendszer példamutatóan hatékony működtetéséért, és az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásért ítélte meg a zsűri.

A díjat Danó Barbara minőség- és környezet-irányítási vezető vette át a Mérnök és Nyomdász Műszaki és Szolgáltató Kft. és a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület által közösen megrendezett Környezettudatos szakmai napon megtartott „zöld” minikonferencia keretében 2017. október 17-én.

Share

Kiegészítő információk