Aktuális számunk hirdetői

Ez a Banksy-kép lett Anglia legikonikusabb alkotása

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Banksy egy ismert képét szavazták meg az angolok legikonikusabb képének a The Frame National Art Audit keretein belül.

 

http://editorial.designtaxi.com/editorial-images/news-BanksyBalloonGirl260717/1-Banksy-Balloon-Girl-UK-Favorite-Artwork.jpg

 

Az eredeti "Balloon Girl" graffiti, amelyet egy shoreditchi printing shop falára készített 2002-ben. A kelet-londoni falfestményt felvették a 20 legnépszerűbb brit műalkotás listájára.

banksy-ballon-girl.jpg

 

...és elindult hódító útjára

 

https://ih0.redbubble.net/image.201946417.9999/ra,unisex_tshirt,x2950,fafafa:ca443f4786,front-c,648,590,750,1000-bg,f8f8f8.lite-1.jpg

 

Kapcsolódó kép

 

Képtalálat a következőre: „banksy girl balloon ”

 

Girl with Red Balloon Banksy  

 

Banksy Balloon Girl Tattoos for Women and Girls (16)

 

http://dpegb9ebondhq.cloudfront.net/product_photos/5793438/banksyh_2_original.jpg

 

Képtalálat a következőre: „banksy girl balloon ”

 

Banksy Girl with Balloon quote leather card wallet flip phone case cover for iPhone 5 and 5S

Banksy napjaink legismertebb graffitiművésze, aki kerüli rivaldafényt, s titkolja a nevét. Egyszerű, bristoli graffitisként kezdte pályafutását Amikor a Time magazin 2010-ben beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé Barack Obamával, Steve Jobsszal és Lady Gagával egyetemben, olyan képet küldött be magáról, amelyen egy papírzacskó (természetesen újrahasznosítható) volt a fejére húzva: híres, mégis ismeretlen.

content.time.com

Különleges tehetségének köszönhetően vezető egyénisége lett a street artnak, amely új keletű mozgalom a művészet világában. Egyszerre művész és társadalomkritikus, egy nagyszerű karikaturista humorával megáldva.

sputniknews.com

Képtalálat a következőre: „banksy syria”

Számos képet ajándékoz jótékony célokra, adománygyűjtő rendezvényeket szervez, amelyek bevételét graffitiművészek kapják, és igyekszik reális áron pénzzé tenni a nyomatait, amelyek értéke rövid időn belül megduplázódik. Képei a világ számos pontján megjelennek. Kilétét máig nem sikerült egyértelműen beazonosítani, és lehet, hogy a Banksy név egy csoportot takar.

 

 

 

 

Share

Kiegészítő információk