Aktuális számunk hirdetői

Először rendezték meg a Magyar Könyvkiadók Napját Szegeden

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A könyv a Gutenberg-galaxis után - ez volt a címe annak a kerekasztal-beszélgetésnek, amelyen a jelentősebb hazai könyvkiadók képviseltették magukat. A Magyar Könyvkiadók Napja volt az első rendezvénye a nemrég meghirdetett Bálint Sándor Programnak, melynek célja a kar és a város lakói közti kapcsolat erősítése. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal a szegedi bölcsészkar szervezte meg számos különböző könyves programmal.

A szegedi bölcsészkar Egyetem utcai épületében és a Grand Caféban szervezett programokon a magyarországi kiadók mellett részt vett a József Attila Kör, a L'Harmattan, a Libri, a Magvető, a Typotex, valamint az újvidéki Forum és a pozsonyi Kalligram.
A kerekasztal-beszélgetéseken szó esett majd a könyvkiadás és -terjesztés helyzetéről, a műfordítás szerepéről, az irodalmi folyóiratokról éppúgy mint a tervezőgrafikusok, vizuális szerkesztők munkájáról. A Kreatív Könyvtárosok Társasága reggeltől estig könyvcserepulttal várták az olvasókat, kiállítás nyílt Csernik Attila grafikus munkáiból, és az érdeklődők találkozhattak Böndör Pál költővel, valamint Zoltán Gábor és Krasznahorkai László íróval.

Képtalálat a következőre: „Könyvkiadók Napja”

Képtalálat a következőre: „Könyvkiadók Napja”

Képtalálat a következőre: „Könyvkiadók Napja”

Képtalálat a következőre: „Könyvkiadók Napja”

Share

Kiegészítő információk