Aktuális számunk hirdetői

Ajándékozz könyvet!

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Február 14. a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja. Lepj meg egy gyereket egy könyvvel!

Február 14-e a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja, és ezen a napon az a cél, hogy a gyerekek kezébe könyv kerüljön. Ajándékozz egy könyvet valamelyik családtagodnak, barátodnak vagy egy ismerős gyereknek, hagyj egy könyvet egy váróban, hogy a gyerekek megtalálhassák, vagy ajándékozz egy könyvtárnak, iskolának, egyéb kulturális intézménynek egy kötetet. Persze, a lehetőségekhez képest ne egy saláta állapotú könyvvel, vagy valami igénytelenséggel lepd meg a lurkókat, hanem olyannal, amit te is értékesnek, fontosnak tartasz, olyannak, amit nagy élvezettel fog majd olvasni az új tulajdonosa.

Az International Book Giving Day plakátja Elys Dolan munkája

 

Itthon is több intézmény, szervezet szokott csatlakozni az eseményhez, de természetesen az lenne a lényeg, hogy minél többen önállósítsák magukat, és árasszák el remek, lehetőleg kortárs, jó gyerekkönyvekkel az országot. 

Az ajándékkönyvekhez hivatalos, letölthető matrica is készült - természetesen angol nyelvű, de lehet, hogy addig magyarítani fogják - ami, a többi promóciós anyaggal (plakát, könyvjelző) együtt ingyenesen letölthető a bookgivingday.com weboldalról.

Február 14-én készíts fotót az könyv új, büszke tulajdonosáról, oszd meg a közösségi oldalakon, és használd a #bookgivingday hashtaget!

Share

Kiegészítő információk