Aktuális számunk hirdetői

Megnyílt az ARC Plakátkiállítás 2017

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Szeptember 8-ától megtekinthető a Vigyázat, civilek! 17. ARC közérzeti kiállítás a budapesti Ötvenhatosok terén. Ugyanez nap délelőtt a sajtó nyilvánossága előtt átadták az idei ARC és MACIARC díjakat

Ez a pályázat és kiállítás azoké az állampolgároké, civileké, akik tudatosan tekintenek az életükre, van véleményük róla és azt vizuálisan is meg tudják fogalmazni - fogalmazott Bakos Gábor, az ARC egyik főszervezője a pénteki, díjátadóval egybekötött megnyitón.

Az idei téma a civil szervezeteket, azok munkáját és helyzetét helyezte a középpontba, de szabadon választott ötlettel is lehetett nevezni. Ebben az évben 850 pályamunka érkezett, ebből 85-öt állítottak ki óriásplakát formájában.

Az első díjat Glázer Attila Engedély nélkül című plakátjával nyerte, a második Pásztor Dániel lett Az értékes vödör című alkotásával, a harmadik helyezett Gollowitzer Szabina lett Ments meg Uram minket című plakátjával.

Az idei, legkedélyborzolóbb alkotásnak járó BORZ-díjat Nagy-Balogh Györgyinek ítélték oda Zászlónk című alkotásáért.

Idén is meghirdették a MACIARC pályázatot is, amelyben kreatív szakemberek segítettek a civil szervezetek tevékenységét és mondanivalóját plakát formába önteni. A zsűri az interaktivitásra ösztönöző és a közönség fantáziáját megmozgató alkotásokat díjazta. Az idei MACIARCON az Adj Hangot Egyesület, az Amnesty International, a BAGázs Közhasznú Egyesület, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Független Diákparlament, a Hintalovon Alapítvány, a Magyar Rett Szindróma Alapítvány, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a Present Perfect - Kommunikációs Készségfejlesztő Egyesület, a SUHANJ! Alapítvány, a UNICEF Magyarország és a Vigyél Haza Alapítvány plakátjait díjazták és állították ki.

A legjobb alkotásnak járó díjat Glázer Attila kapta az Engedély nélkül című tervéért.

Glázer Attila: Engedély nélkül
 

A második helyezett Pásztor Dániel, Az értékes vödör című alkotása lett.

Pásztor Dániel: Az értékes vödör
 

Harmadik helyezést ért el Gollowitzer Szabina: ... ments meg Uram minket! című plakátjával.

Gollowitzer Szabina: ... ments meg Uram minket!
 

A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Nagy-Balogh Györgyi érdemelte ki munkájával, melynek címe Zászlónk.

Nagy-Balogh Györgyi: Zászlónk
 

A Hammer Agency különdíját Bartha László Adj egy CSOK-ot, Barbi! című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. A Budapest Adschool különdíját, mely a legfrappánsabb szöveges ötletnek járt, Heltai Ákos nyerte, Pipa vagyok című alkotásával.

Bartha László: Adj egy CSOK-ot, Barbi!
 
Heltai Ákos: Pipa vagyok
 

ARC+ MACIARC - Plakátbajnokság civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára

Idén a MACI - Magyar Civilszervezetek és az ARC, a MagNet Civil Kapcsolatok Program együttműködésével és támogatásával ismét külön felhívással szólította meg a civilszervezeteket és az ügynökségeket.

A MACIARC keretében kreatív ügynökségek önkéntes munkában vállalták, hogy részt vesznek a versenyen, és segítséget nyújtanak civilszervezeteknek azzal a céllal, hogy a kiállító szervezetek óriásplakáton mutathassák be tevékenységüket és társadalmi hasznosságukat a nagyközönség számára. A témában díjat vehettek át és plakátjuk bemutatásra került a kiállításon: az Adj Hangot Egyesület, az Amnesty International, a Bagázs Egyesület, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Független Diákparlament, a Hintalovon Alapítvány, a Magyar Rett Szindróma Alapítvány, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a Present Perfect - Kommunikációs Készségfejlesztő Egyesület, a SUHANJ! Alapítvány, az UNICEF Magyarország és a Vigyél Haza Alapítvány. 

A közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek az ARC Facebook oldalán. A közönségdíjazott plakát kihirdetésére 2017. október 5-én kerül sor. 

Idén azokra is gondolnak, akik nem tudják megnézni a budapesti tárlatot, ezért a StreamTrekkel együttműködve 360 fokos videót is készítenek a kiállításról, az esemény ideje alatt. A videót online publikálják majd.

Share

Kiegészítő információk