Aktuális számunk hirdetői

Kecskeméten lezajlott a Papírmánia országos rajzverseny helyi zsűrizése

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Papírmánia országos rajzverseny kecskeméti fordulójának védnök szerepét az STI Petőfi Nyomda Kft. vállalta. A versenyt 12 helyi és 2 vidéki iskolában, továbbá számos kulturális és közintézményben, multinacionális és állami cégnél hirdette meg a csomagolóanyag-gyártó vállalat. A rajzverseny helyi zsűrizésére szeptember 25-én került sor az STI Petőfi Nyomda Kft-nél.

Már május végétől nagy erőkkel készültek. Úgy gondolták, érdemes még a nyári szünidő előtt meghirdetniük a pályázatot, hogy a közel három hónap alatt legyen idejük a vállalkozó kedvű gyermekeknek alkotni. A visszajelzések alapján tapasztalatuk az volt, hogy nem találták könnyűnek a diákok a meghirdetett kategóriákat, ám tanulságosnak ítélték a témakört. „Sokuk jelezte, hogy bár a mítoszokat már hallotta, a tényekkel eddig nem volt tisztában.” – mondta Csordás Marianna, marketing és kommunikáció koordinátor, aki a helyi forduló szervezéséért volt felelős.

A kecskeméti zsűri az alábbi három elismert személy volt:

Lóránd Klára – kurátor, Bozsó Gyűjtemény

Sirkó László – színművész, Kecskeméti Katona József Színház

Szappanos István – festőművész

Sajnos nem minden kategóriában érkezett pályamunka, így a zsűri az általuk legjobbnak ítélt három rajzot választotta ki. A zsűri véleménye alapján az első helyezett Sámán Boglárka (Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Kecskemét), a második helyezett Bán Noémi (Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét), a harmadik helyezett pedig Feldman Nóra (Vásárhelyi Pál Általános Iskola, Kecskemét) lett.

A rajzversenyt számos, különdíjat felajánló cég, szervezet is támogatta: a Libri Könyvesbolt, a Kecskeméti Fürdő, Tarapcsik Sándor könyvkötő mester, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Gyerekvilág vezetője.

A különdíjak átadására október hónap folyamán kerül sor.

Share

Kiegészítő információk